Savner du faddergiroen?

Er du fadder hos IOP? Lurer du på hvor det blir av årets betalingskrav? Fortvil ikke – kravet er i løypa!

IOP Norge har rundt 300 trofaste faddere som hvert år støtter barn og ungdom i Tanzania med skolegang og utdanning. Takk til dere alle for det! Det betyr mye for den enkelte!

Teknisk oppdatering
Betalingskravet pleier å komme på begynnelsen av året. I år har det hele tatt litt lengre tid både fordi KFUK-KFUM Global, vår tekniske samarbeidspartner, har hatt en større teknisk oppdatering av fadderdatabasen og fordi IOP Norge og IOP Tanzania har ryddet opp i detaljene i databasen. MEN nå er denne store opprydningen ferdig og kravene sendes ut i disse dager.

Nytt i år
Etter at betalingssatsene har ligget fast gjennom en del år, har årsmøtet i IOP 2020 vedtatt at årspengene for dere som er skolesponsor økes fra kr 2500 til kr 3000 pr år. Dette for å holde tritt med den alminnelige prisøkninga i Tanzania, som gjør mat, skolebøker, skoleuniformer osv. dyrere. Vi håper selvsagt at dere finner årspenge-økninga akseptabel.
Samarbeidet med KFUK-KFUM GLOBAL om innbetalinger av sponsorpenger, overføringer til IOP Tanzania og innrapportering til skattemyndigheter, gjør at vi nå kan tilby muligheter til å etablere ordning med automatiske månedlige innbetalinger gjennom AvtaleGiro. Vi håper at å legge inn faste månedlige trekk og overføringer vil representere en forenkling for dere, og kanskje gjør at innbetalingene ikke oppleves så økonomisk belastende som ved ett beløp pr år. Du oppretter selv AvtaleGiro i din egen nettbank ved å bruke en giro du får tilsendt, husk å sette beløpsgrensen høy nok dersom du betaler hele beløpet på en gang.
Dersom du ønsker å dele opp betalingen i andre intervaller, kan du sende epost til global@kfuk-kfum.no eller ringe tlf 22 99 15 90. 

Menneskerettigheter
Ordningen med at dere som sponsorer har «deres eget» fadderbarn, vil i fremtiden bli noe moderert: For å unngå at et barn f.eks. midt i et skoleår står uten støtte (hvis en sponsor av en eller annen grunn ikke lenger kan støtte), vil vi måtte løsne noe på bindinga som har eksistert mellom sponsorene her hjemme og barna i Tanzania. I de aller fleste tilfeller vil kontakten mellom dere som sponsorer og de barna dere støtter, kunne fungere slik det har gjort til nå. Men ved en overgang til det vi kaller «veiledende øremerking», vil IOP kunne flytte på midler, slik at – for eksempel – ingen barn må avbryte skolegang de er i gang med. Ved en slik omlegging vil vi være trygt innafor de menneskerettighetene som gjelder også for barna i Tanzania, og som vi i IOP og KFUM-KFUM GLOBAL selvsagt er forplikta på.

Ta kontakt med oss hvis det er noe av dette dere lurer på!

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.